UWAGA

Uwaga :) Nie jestem dietetykiem ani lekarzem. Nie udzielam porad medycznych i dietetycznych, ponieważ wykracza to poza moje kompetencje. Wszystkie przepisy tworzę w wersji jak najbardziej pasującym do mojej własnej wiedzy o cukrzycy i insulinooporności. Każdy organizm jest inny - sami najlepiej wiecie, jak reagujecie na różne składniki pokarmowe i co Wam służy, a co nie. Zatem nie mogę dać gwarancji, że przy różnych schorzeniach wszystkie składniki przepisów będą całkowicie zdrowe dla każdego. Robię, co mogę, korzystajcie z rozwagą :)

Dziękuję, że tu jesteście i życzę wielu inspiracji :)

środa, 20 lipca 2016

Pasta kanapkowa z sardynek i twarogu

Świetna do kanapek :)




Składniki:

  • 2 puszki sardynek w oleju (najlepiej bez skóry i ości. Z ośćmi też da radę, ale wówczas dobrze jest zmiksować rynki blenderem przed pomieszaniem z resztą składników)
  • kostka twarogu półtłustego (200-250 g)
  • łyżka majonezu
  • sól do smaku (niektóre sardynki są już solone, więc trzeba samemu ocenić, czy i ile należy dodać soli)
  • pół cebuli
  • pieprz
Sardynki odsączyć z oleju, rozgnieść widelcem. Rozmieszać z twarogiem. Dodać drobno posiekaną cebulę i przyprawy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz