UWAGA

Uwaga :) Nie jestem dietetykiem ani lekarzem. Nie udzielam porad medycznych i dietetycznych, ponieważ wykracza to poza moje kompetencje. Wszystkie przepisy tworzę w wersji jak najbardziej pasującym do mojej własnej wiedzy o cukrzycy i insulinooporności. Każdy organizm jest inny - sami najlepiej wiecie, jak reagujecie na różne składniki pokarmowe i co Wam służy, a co nie. Zatem nie mogę dać gwarancji, że przy różnych schorzeniach wszystkie składniki przepisów będą całkowicie zdrowe dla każdego. Robię, co mogę, korzystajcie z rozwagą :)

Dziękuję, że tu jesteście i życzę wielu inspiracji :)

środa, 31 sierpnia 2016

Sałatka obiadowa z grillowanymi krewetkami

Przepis i wykonanie męża :) Szybka, bardzo sycąca i pyszna.


Składniki (2 wielkie porcje):
  • 250 g białych krewetek
  • mieszanka sałat
  • pomidor
  • pół opakowanie fety
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • sól
  • pieprz
  • odrobina oliwy
  • czosnek w proszku
  • kilka łyżek gęstego majonezu lub jogurtu
Krewetki posypać solą i pieprzem i upiec na grillu (mamy elektryczny) - wystarczy chwila z każdej strony.
W przezroczystych miskach układać warstwowo: sałatę, pomidora, jajko, majonez lub jogurt pomieszane z czosnkiem, krewetki. Wierzch delikatnie skropić oliwą (świetnie pasuje taka aromatyzowana czosnkiem i chili).





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz